Page 34 - khias_2020_cover-merged
P. 34

ИНЖЕНЕР ТЕХНОЛОГИЙН СУРГУУЛЬ



















                 ХҮНС ҮЙЛДВЭРЛЭЛИЙН
                 ТЕХНОЛОГИЧ ИНЖЕНЕР





               Хүнсний түүхий эдийг орчин үеийн болон уламжлалт технологиор   •  Хөдөө аж ахуйн гаралтай түүхий эд боловсруулах үйлдвэрт
               боловсруулж, бүтээгдэхүүнд чанар, эрүүл ахуйн хяналт, шинжилгээ   (Мах, сүү, талх, чихэр, нарийн боов, гоймон, исгэлт, амтат
               хийх үйл ажиллагаандаа инженерийн болон бусад шинжлэх ухааныг   ундаа, гурил) технологич инженер, мастер
               хослуулан  хэрэглэж  нөөцийг  зохистой  ашиглах,  үйлдвэрийн  тоног   •  Эрдэм шинжилгээний байгууллагад эрдэм шинжилгээний
               төхөөрөмжийг төслөх, инженерийн тооцоолол хийх, ажиллуулах   ажилтан, судлаач, эрхлэгч
               мэдлэг, ур чадвар эзэмшүүлэхэд чиглэгдэнэ.       •  Мэргэжлийн хяналт, хил гаалийн байгууллагад улсын
                                                                   байцаагч, мэргэжилтэн
               МЭРГЭЖЛИЙН УР ЧАДВАР                             •  Мэргэжлийн чиглэлийн коллеж, сургалтын төв, их, дээд
                 •  Хүнсний  түүхий  эд,  бүтээгдэхүүний  чанар,  эрүүл  ахуйн   сургуульд багш, сургагч багш
                     үзүүлэлтийг тодорхойлох, үнэлгээ өгөх      •  Төрийн яам, тамгын газарт бодлого хариуцсан мэргэжилтэн,
                 •  Хүнс үйлдвэрлэлд дэвшилтэд болон шинэ технологийг   түшмэл
                     нэвтрүүлэх, удирдах, хяналт тавих
                 •  Үйлдвэрлэлийн процессыг төслөх, бүтээгдэхүүний жор,   МЭРГЭЖЛИЙН ЭРЭЛТ ХЭРЭГЦЭЭ, ИРЭЭДҮЙН ЧИГ ХАНДЛАГА
                     технологи сэдэх, үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийг сонгох,  Даяарчлал эрчимжиж буй энэ цаг үед экологийн цэвэр орц,
                     ашиглах                                  найрлагатай, чанартай органик хүнсний бүтээгдэхүүнээр эх орны
                 •  Туршилт, судалгаа явуулж шинэ бүтээгдэхүүн, үйлчилгээг  хэрэгцээ шаардлагыг хангаж улам бүр нэмэгдсэнээр байна. 2026 он
                     хөгжүүлэх                                хүртэлх ажлын байрны эрэлтийн дундаж үзүүлэлтээр өсөлттэй ажлын
                 •  Мэргэжлийн ёс зүй, шударга ёсыг дээдлэх, нийгмийн өмнө  байрны нэг нь хүнс үйлдвэрлэлийн технологич инженер байна.
                     хариуцлагатай байх
                 •  Гадаад хэлний зохих мэдлэгтэй, мэргэжлийн ур чадвараа
                     тасралтгүй хөгжүүлдэг мэргэжилтэн

               АЖЛЫН БАЙРНЫ ЧИГЛЭЛ, АЛБАН ТУШААЛ
               Хүнсний  чиглэлийн  үйлдвэрүүдэд  инженер  технологич,  мастер,
               ерөнхий технологич, үйлдвэрийн дарга, ерөнхий менежер, удирдах
               албан тушаалтан, төрийн байгууллага, мэргэжлийн хяналтын газар
               байцаагч, шинжээч, мэргэжилтэн, багш судлаачаар ажиллахаас гадна
               зах зээлд өөрийн гарааны бизнес, хүнсний үйлдвэрийн чиглэлийн   Элсэлтийн ерөнхий шалгалт өгөх хичээл:
               цехийг эхлүүлэн хөгжүүлж амжилттай авч явах бүрэн боломжтой.    МАТЕМАТИК, ФИЗИК, ГАДААД ХЭЛ



                                                                                                       33
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39