Докторын зэрэг хамгаалах
Ямааны сүүний онцлог, уурагт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн судалгаа
Удирдсан шинжлэх ухаан, технологийн төсөл (тоо)
1. “Шар сүүгээр баяжуулсан пробиотик ундаа, талх үйлдвэрлэх технологи” Инновацийн төсөл, удирдагч
2. “Шар сүүний уураг үйлдвэрлэх технологийг үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх боломж” докторын дараах судалгааны төсөл, удирдагч
3. “Сүүний нөөц, сүү боловсруулах үйлдвэрийн байршлыг тогтоох” Суурь судалгааны төсөл, удирдагч, 2014
4. “Монгол цагаан идээний хадгалалтын хугацааг уртасгах нь”, Суурь судалгааны төсөл, 2007
Гүйцэтгэсэн шинжлэх ухаан, технологийн төсөл тоо)
1. “Сургалт, эрдэм шинжилгээ, хөдөлмөрийн зах зээлийн уялдааг сайжруулах” АХБ-аас санхүүжсэн төсөл, үндсэн гүйцэтгэгч
2. “Эмчилгээний өндөр идэвхитэй бифидобактерийн цэвэр өсгөвөр ялгах, тэдгээрийг пробиотик бэлдмэл, хөрөнгөнд хэрэглэх технологийн судалгаа“ ШУТТ, үндсэн гүйцэтгэгч, 2013-2014
3. “Бага насны хүүхдийн сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн туршилт, судалгаа хийж үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх“, Гэрээт ажилд үндсэн гүйцэтгэгч, 2012
Магистрын эрдэм шинжилгээний ажил удирдах (магистрын ажлын тоо)
1. Л.Нацаг "Гурвалжин будаагаар баяжуулсан тарагийн технологийн судалгаа"
2. Б.Өнөрсайхан "Жимстэй тараг үйлдвэрлэх технологийн судалгаа"
3. Г.Ганболд "Мозарелла бяслагийг нутагшуулах технологийн судалгаа"
4. Э.Алсанзул "Баян симменталь ХХК-аас бэлтгэсэн сүүний чанарын судалгаа"
5. С.Мөнх-Эрдэнэ "шар сүүг талх үйлдвэрлэлд ашиглах боломж"
6. Б.Лхагвадолгор "Шар сүүг ундаа үйлдвэрлэлд ашиглах боломж"
7. Ц.Хишигжаргал "Цэргийн хүнсэнд сүү, сүүн бүтээгдэхүүний хэмжээг нормчлох нь"
Бакалавр (төгсөлтийн ажлын тоо)
№ Ажлын сэдэв Оюутны нэр Анги Хамгаалсан он
1 Бифидобактери болон сүүн хүчлийн бактерийн харилцан зохицолдоог судалсан дүн Ч.Жавзандулам Мах, сүү үйлдвэрлэлийн технологич 2006
2 Ямааны сүүгээр тараг бүрэх технологи Б.Жавхлан Мах, сүү үйлдвэрлэлийн технологич 2006
3 Ямааны сүүний тосны бөмбөлөгийн судалгаа М.Соёлмаа Мах, сүү үйлдвэрлэлийн технологич 2006
4 ХУД-ийн XI хороонд явуулсан сүү, сүүн бүтээгдэхүүний зах зээлийн судалгаа Д.Гэрлээ Таваар судлал 2007
5 Сүүг боловсруулж өрхийн орлогыг нэмэгдүүлэх боломж Б.Цацрал Таваар 2010
6 Шар сүүг зайрмаг үйлдвэрлэлд ашиглах боломж Э.Алтанзул МСҮТ 2011
7 Каротиноор баяжуулсан хүүхдийн тэжээл үйлдвэрлэх технологийн судалгаа Г.Алтанзул МСҮТ 2012
8 Шар сүүнээс уургийн бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа М.Наранчимэг МСҮТ 2012
9 Витаминаар баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх технологийн судалгаа Б.Урангоо ТС 2012
10 Амин дэм В12 нийлэгжүүлэгч Propionobacterium” Shermanii омог ялгах О. Оюунтуяа МСҮТ 2013
11 Импортын зарим ундны сүүний чанар, эрүүл ахуйн судалгаа Б.Энхсаруул МСҮТ 2013
12 Зохицуулах үйлчилгээтэй бялуу үйлдвэрлэх технологийн шийдэл Л.Нацаг МСҮТ 2014
13 Зайрмаг үйлдвэрлэлд цардуулын нөлөө Д.Норовванжил МСҮТ 2014
14 Шингэн ба хатаасан шар сүүний харьцуулсан судалгаа Б.Мөнхтулга МСҮТ 2014
15 Шар сүүний уургаар баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх технологийн судалгаа Б.Эрдэнэсан БТ 2014
16 Адыгей бяслаг үйлдвэрлэх технологийн судалгаа Пүрэвдолгор МСҮТ 2015
17 Эслэгээр баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх технологи Б.Лхагвадолгор МСҮТ 2016
18 Чацарганатай ээзгий үйлдвэрлэх технологийн судалгаа Б.Нямбаяр МСҮТ 2016
19 Чацарганатай зайрмаг үйлдвэрлэх технологийн судалгаа О.Номин-Эрдэнэ МСҮТ 2016
20 Уурагтай шар сүүгээр цэлцэгнүүр хийх технологийн судалгаа Б.Жавзанпагам ХТ 2016
21 Сүүний уургаар баяжуулсан цайны чанарын судалгаа М.Шинэ-Од МСҮТ 2017
22 Шар сүүг шоколад үйлдвэрлэлд ашиглах нь Д.Цэрэндулам МСҮТ 2017
23 Сүүн чихэр үйлдвэрлэх технологийн судалгаа Г.Уранцэцэг МСҮТ 2017
24 Сүү, цагаан идээнд суурилсан жор боловсруулах боломж À.Байгаль-Эрдэнэ МСҮТ 2017
25 Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний хэрэглээг нэмэгдүүлэх боломж Ж.Дэлэгжаргал ЭЗБС 2017
Импакт фактор (IF)-той сэтгүүлд хэвлүүлсэн өгүүллийн тоо
1. “Characterization of Mongolian Goat Milk” JOURNAL OF EXPERIMENTAL FOOD CHEMISTRY, 2016, 2:4
2. “Lipolysis, hydrolytic and oxidative rancidity in raw milk” Pakistan Journal of Food Sciences (2010), Volume 20, Issue 1-4, Page(s): 47-49
Их сургуулийн түвшний сэтгүүл-д хэвлүүлсэн өгүүллийн тоо
1. “Ямааны сүүний эрдсийн судалгаа” ХАА-н ЭШ-ний сэтгүүл 2008, №1
2. “Research on preparation technology of combined starter culture used propionate acid bacteria” JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES, Vol.4, No.2, 2009
3. “Шар сүүнээс уургийн бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа” Хөдөө аж ахуй их сургуулийн “Оюутны шилдэг илтгэл“-ийн эмхтгэл (УБ, 2012)
4. “Дулаан-кальцийн аргаар ямааны аарц үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” ХААИС, БНМС “Мал аж ахуйн шинжлэл №12”, 2011
5. “Шар сүүг бялууны үйлдвэрлэлд ашиглах боломж” Мал аж ахуйн шинжлэл 2014, №4, 68-73х
6. “Шар сүүний уургаар баяжуулсан исэг идээ үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” Хөдөө аж ахуй их сургуулийн “Оюутны шилдэг илтгэл“-ийн эмхтгэл (УБ, 2014) хэвлэлийн шатанд
Дотооддоо хянагддаг мэргэжлийн сэтгүүлд хэвлүүлсэн өгүүллийн тоо
1. “Ямааны сүүний онцлог, уурагт бүтээгдэхүүн хийх технологийн судалгаа”, “Хүн ба хүнс” сэтгүүл №1(87)/2013. 30-31х
2. “Ямааны зүс, хэрэглээний шинж чанарын хамаарал”, “Хүн ба хүнс” сэтгүүл №2(88)/2013. 36-39х
3. “Correlation between goat coat color and milk properties” 1st Mongolia-Korean symposium for cooperation of science and technology in agriculture, in Mongolia, 2013. Page(s): 25-31
4. “Isolation and identification probiotically valuable strains of bifidobacteria using as starter culture for probiotic products” 1st Mongolia-Korean symposium for cooperation of science and technology in agriculture, in Mongolia, 2013. Page(s): 31-35
5. “Resources, processing technology and utilization of milk from goats and sheep in Mongolia” The 2nd Scientific Asia and The Pacific Symposium on “Sustainable Diets: Human Nutrition and Livestock” Page(s): 248-251
6. “Шар сүүний НУТ-ны спектрийн шинжилгээ” Хүрэл тогоот 2014
7. “Ямааны сүүний гарцыг тодорхойлсон дүн” Хүнс судлал 2014, ЭШБХ-ын эмхтгэл, УБ 2014
8. “Зарим малын сүү, айргийн аминхүчлийн судалгааны дүнгээс” Хүн ба хүнс сэтгүүл №1 (99)/2016
9. “Ямааны сүү үйлдвэрлэл” Хүн ба хүнс сэтгүүл №3 (101)/2016
10. “Чацаргана жимсийг зайрмаг үйлдвэрлэлд ашиглах нь” Байгалийн нөөц-бидний ирээдүй, оюутны ЭШБХ-ын эмхэтгэл №13, УБ 2016 он
11. “Зайрмагийн технологийн судалгаа” Хүнсний шим судлал-2017 ЭШБХ-ын эмхтгэл
Эрдэм шинжилгээний хуралд хэлэлцүүлсэн илтгэлийн тоо
1. “The beeswax used possibility of ointment” Second Joint Symposium of Research Center and Institute of Veterinary Medicine in Mongolia. Ulaanbaatar. 2001.
2. "Хонины арьсны зохиомол шархны загварт лавтай түрхлэгийн үзүүлэх нөлөө” ХААИС, МААМС-ийн багш, оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурал, 2001
3. “Ямааны сүүний эрдсийн судалгаа” сэдвээр БНМС-ийн магистрант, докторантуудын эрдэм шинжилгээний бага хурал 2007 оны 10-р сард
4. “Ямааны сүүний шимт чанар” ХААИС-ийн магистрант, докторантуудын эрдэм шинжилгээний бага хурал 2007 оны 11-р сард
5. “Nutritional value of goat milk” Saskatchewan-Монголын ХААИС-ийн хамтарсан ОУ-ын ЭШ-ний бага хурал 2007 оны 12-р сард
6. “Чанар сайтай бяслаг үйлдвэрлэх боломж” Монгол-Канадын хамтарсан Хөдөөг хөгжүүлэх сургалт төслийн “Орон нутагт аж ахуйг төрөлжүүлэн хөгжүүлэх нь: Судалгаа, сургалт, үйлдвэрлэл” ОУ-ын эрдэм шинжилгээний бага хурал, 2008
7. “Сувиллын аарцны технологийн судалгаа”БНМС-ийн магистрант, докторантуудын эрдэм шинжилгээний бага хурал (УБ, 2011)
8. “Сувиллын аарцны технологийн судалгаа”ХААИС-ийн магистрант, докторантуудын эрдэм шинжилгээний бага хурал (УБ, 2011)
9. “Шар сүүнээс уургийн бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа” Монгол улсын анхны ерөнхийлөгч Пунсалмаагийн Очирбатын нэрэмжит “Эрдмийн XII чуулган” (УБ, 2012)
10. “Ямааны сүүний зохицуулах үйлчилгээг судалсан дүн” БНМС-ийн 70 жилийн ойд зориулсан багш нарын эрдэм шинжилгээний бага хурал (УБ, 2012)
11. “Ямааны сүүний онцлог, уурагт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” докторын зэрэг горилох хамгаалалтанд орохын өмнөх хэлэлцүүлэг (УБ, 2012)
12. “Ямааны сүүний онцлог, уурагт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” докторын зэрэг хамгаалалт (УБ, 2013)
13. Resources, processing technology and utilization of milk from goats and sheep in Mongolia. The 2nd Scientific Asia and The Pacific Symposium on “Sustainable Diets: Human Nutrition and Livestock”, 2013
Олон улсын хэмжээнд хэлэлцүүлсэн илтгэлийн тоо
1. Narangerel.Ch.,Munkhjargal.M., Narangerel.M. Correlation between goat coat color and milk properties , 1st Mongolia-Korea symposium for coorelation of science and technology in agriculture-Ulaanbaatar. 18 July 2013
2. Narangerel Ch Innovation in technology for processing goats milk and dairy products,International Conference on Food Chemistry & Hydrocolloids, August 11-12, 2016 Toronto, Canada
3. “Nutritional value of goat milk” Saskatchewan-Монголын ХААИС-ийн хамтарсан ОУ-ын ЭШ-ний бага хурал 2007 оны 12-р сард
4. “Чанар сайтай бяслаг үйлдвэрлэх боломж” Монгол-Канадын хамтарсан Хөдөөг хөгжүүлэх сургалт төслийн “Орон нутагт аж ахуйг төрөлжүүлэн хөгжүүлэх нь: Судалгаа, сургалт, үйлдвэрлэл” ОУ-ын эрдэм шинжилгээний бага хурал, 2008
Улсын хэмжээнд хэлэлцүүлсэн илтгэлийн тоо
“Шар сүүнээс уургийн бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа” Монгол улсын анхны ерөнхийлөгч Пунсалмаагийн Очирбатын нэрэмжит “Эрдмийн XII чуулган” (УБ, 2012)
ХААИС-ийн хэмжээнд хэлэлцүүлсэн илтгэлийн тоо
1. "Хонины арьсны зохиомол шархны загварт лавтай түрхлэгийн үзүүлэх нөлөө” ХААИС, МААМС-ийн багш, оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурал, 2001 2. “Ямааны сүүний эрдсийн судалгаа” сэдвээр БНМС-ийн магистрант, докторантуудын эрдэм шинжилгээний бага хурал 2007 оны 10-р сард 3. “Ямааны сүүний шимт чанар” ХААИС-ийн магистрант, докторантуудын эрдэм шинжилгээний бага хурал 2007 оны 11-р сард 4. “Сувиллын аарцны технологийн судалгаа”БНМС-ийн магистрант, докторантуудын эрдэм шинжилгээний бага хурал (УБ, 2011) 5. “Сувиллын аарцны технологийн судалгаа”ХААИС-ийн магистрант, докторантуудын эрдэм шинжилгээний бага хурал (УБ, 2011) 6. “Ямааны сүүний зохицуулах үйлчилгээг судалсан дүн” БНМС-ийн 70 жилийн ойд зориулсан багш нарын эрдэм шинжилгээний бага хурал (УБ, 2012) 7. “Ямааны сүүний онцлог, уурагт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” докторын зэрэг горилох хамгаалалтанд орохын өмнөх хэлэлцүүлэг (УБ, 2012) 8. “Ямааны сүүний онцлог, уурагт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” докторын зэрэг хамгаалалт (УБ, 2013)
Ашигтай загварын тоо
1. “Аарц үйлдвэрлэх арга” АЗГ №2015
2. Шар сүүний уургийн бэлдмэл үйлдвэрлэх арга, АЗГ №2110
3. Гурвалжин будаагаар баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх арга, АЗГ №2603
ХААИС-ийн эрдмийн зөвлөлийн гишүүн
Таваар судлал, Мах сүү үйлдвэрлэлийн технологи мэргэжлээр магистрын зэрэг хамгаалуулах зөвлөлийн орлогч дарга
Туурвисан ном, сурах бичиг
Шар сүү шинж чанар, технологи, хэрэглээ сурах бичиг 2018 он
Сүүний үйлдвэрийн төсөл 2015 он, сурах бичиг
“Сүү, цагаан идээ” сурах бичиг 2012 он
Орчуулсан ном, сурах бичиг
“Сүү боловсруулах үйлдвэрлэл” сурах бичиг, орчуулгын ном 2012 он
Сургалтын материал, гарын авлага хэвлүүлсэн байдал
“Зөв хооллолт, эрүүл амьдрал” гарын авлага 2017 он
“Сүү боловсруулах технологи” гарын авлага 2017 он
Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл, гарын авлага 2014 он
“Сүү боловсруулах үйлдвэрлэл” мастерын гарын авлага, 2012 он
“Цөцгийн тос ба тосны төрлийн цагаан идээ” гарын авлага, 2011 он
“Сүү боловсруулах” гарын авлага 1, 2009 он
Лекцийн хичээлийн иж бүрдэл
1. Сүү боловсруулах технологи
2. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх ардын уламжлалт технологи
3. Сүүний задлан шинжилгээний арга зүй
4. МАА-н гаралтай бүтээгдэхүүн боловсруулах технологи
Дадлага, семинар, лабораторийн хичээлийн иж бүрдэл
1. Сүү боловсруулах технологи 2. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх ардын уламжлалт технологи 3. Сүүний задлан шинжилгээний арга зүй 4. МАА-н гаралтай бүтээгдэхүүн боловсруулах технологи
Бие даалтын иж бүрдэл
1. Сүү боловсруулах технологи 2. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх ардын уламжлалт технологи 3. Сүүний задлан шинжилгээний арга зүй 4. МАА-н гаралтай бүтээгдэхүүн боловсруулах технологи
Докторын сургалтын Е-хичээлийн иж бүрдэл
1. Сүү боловсруулах дэвшилтэт технологи 2. Сүү боловсруулах технологийн шинэчлэл 3. Бараа судлал, стандартчиллын үндэс 4. Зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс
Магистрын сургалтын Е-хичээлийн иж бүрдэл
1. Сүү боловсруулах дэвшилтэт технологи 2. Сүү судлал 3. Зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс
Бакалаврын сургалтын Е-хичээлийн иж бүрдэл
1. Сүү боловсруулах технологи 2. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх ардын уламжлалт технологи 3. Сүүний задлан шинжилгээний арга зүй 4. МАА-н гаралтай бүтээгдэхүүн боловсруулах технологи
Докторын хичээлийн хөтөлбөрийг сайжруулсан байдал
1. Сүү сүүн бүтээгдэхүүн судлал, 2014
2. Мах, сүүн бүтээгдэхүүн судлал, 2018
3. Таваар судлал, 2014
4. Таваар судлал, 2018
Магистрын хичээлийн хөтөлбөрийг сайжруулсан байдал
1. Сүү сүүн бүтээгдэхүүн судлал, 2014 2. Мах, сүүн бүтээгдэхүүн судлал, 2018 3. Таваар судлал, 2014 4. Таваар судлал, 2018
Бакалаврын хичээлийн хөтөлбөрийг сайжруулсан байдал
1. Мах, сүү үйлвэрлэлийн технологи, 2011
2. Мах, сүү үйлвэрлэлийн технологи, 2014
3. Мах, сүү үйлвэрлэлийн технологи, 2015
Докторын сургалтад хичээл заадаг
1. Мах, сүүн бүтээгдэхүүн судлал
2. ХАА-н биотехнологи
3. Таваар судлал
4. Зоо инженер технологи
Магистрын сургалтад хичээл заадаг
1. Мах, сүүн бүтээгдэхүүн судлал хөтөлбөр
2. ХАА-н биотехнологи хөтөлбөр
3. Таваар судлал хөтөлбөр
4. Зоо инженер технологи хөтөлбөр
Боловсролын талаарх мэдээлэл энд байна.
Заадаг хичээлийн талаарх мэдээлэл энд байна.