Хэрэглэгчийн мэдээлэл
бат-очир батдэлгэр Дэд профессор
1.“Говийн бүсийн уул уурхайн үйлдвэрүүдийн орчны бохирдлын экологи, эрүүл ахуйн үнэлгээ, бохирдлыг бууруулах болон хөрсний үржил шимийг сайжруулах чадавхитай ферментийн идэвхи бүхий штаммыг тодорхойлох” 2013 он, Уул уурхай, Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнтэй хамтарсан 2.Солонгос улсын Degy хотын Gyeongsangbuk do –г ХАА-н хүрээлэнгийн “Хүнсний ногоо, цэцгийн төсөл”-ийн гүйцэтгэгчээр ажиллаж байсан, 2013 он, Degy хотын Gyeongsangbuk do –г ХАА-н хүрээлэнтэй хамтарсан” олон улсын хамтын ажиллагааны төсөл
Тайлбар: 1.“Говийн бүсийн уул уурхайн үйлдвэрүүдийн орчны бохирдлын экологи, эрүүл ахуйн үнэлгээ, бохирдлыг бууруулах болон хөрсний үржил шимийг сайжруулах чадавхитай ферментийн идэвхи бүхий штаммыг тодорхойлох” 2013 он, Уул уурхай, Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнтэй хамтарсан 2.Солонгос улсын Degy хотын Gyeongsangbuk do –г ХАА-н хүрээлэнгийн “Хүнсний ногоо, цэцгийн төсөл”-ийн гүйцэтгэгчээр ажиллаж байсан, 2013 он, Degy хотын Gyeongsangbuk do –г ХАА-н хүрээлэнтэй хамтарсан” олон улсын хамтын ажиллагааны төсөл 3."Тариалангийн талбайн мэдээлэлийн сан байгуулах" Хүнс,Х,ААЯам,2016-2018 он. гүйцэтгэгчээр
Тайлбар: 1.“Говийн бүсийн уул уурхайн үйлдвэрүүдийн орчны бохирдлын экологи, эрүүл ахуйн үнэлгээ, бохирдлыг бууруулах болон хөрсний үржил шимийг сайжруулах чадавхитай ферментийн идэвхи бүхий штаммыг тодорхойлох” 2013 он, Уул уурхай, Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнтэй хамтарсан 2.Солонгос улсын Degy хотын Gyeongsangbuk do –г ХАА-н хүрээлэнгийн “Хүнсний ногоо, цэцгийн төсөл”-ийн гүйцэтгэгчээр ажиллаж байсан, 2013 он, Degy хотын Gyeongsangbuk do –г ХАА-н хүрээлэнтэй хамтарсан” олон улсын хамтын ажиллагааны төсөл 3."Тариалангийн талбайн мэдээлэлийн сан байгуулах" Хүнс,Х,ААЯам,2016-2018 он. гүйцэтгэгчээр 4.Возделывание кормовых культур сибирской селекции с использованием технологии КГАУ КГАУ Төслийн гүйцэтгэгч 2016 оны 05/01-нээс эхэлж байна
докторант Т.Назымгүль"Влияние внесения биогумуса на продуктивности и качество гречиха в условиях сухостепной зоне северо-востока Казахстана ",2016 он
Б.Эрдэнэтуяа Эмийн хошоон, соргүй согооворыг биологийн нөхөн сэргээлтэнд зориулан тарьж ургуулах боломж МУИС,Улаанбаатар их сургууль, 2013 он Г.Жавзандулам Импортын зарим жимсний чанар аюулгүй байдлыг судалсан дүн 2015 он Н.Нарангэрэл Хүнсний бүтээгдэхүүнд хлороганик болон фосфорорганик пестицид тодорхойлосон судалгааны дүн 2015 он Б. Дэлгэрбадмаа Дотоодын гурилын чанар эрүүл ахуйн судалгааа 2015 он Б.Мөнхчулуун Импортын давжаа алимны чанар аюулгүй байдлын судалгаа 2015 он Н.Орхон Байгалийн болон тарималжуулсан монгол хунчирыг харьцуулан судалсан дүн 2015 он Т.Шагдарцэрэн Наашилсөн бүтээгдэхүүний чанар аюулгүй байдлын судалгаа 2015 он Б.Цэцэгжаргал Үр тарианы зарим бүтээгдэхүүний чанар аюулгүй байдлын судалгаа 2015 он Ж.Жавхлантөгс Гоёл чимэглэлийн ургамлын судалгаа МУИС,Улаанбаатар их сургууль,2015 Д.Мөнхсайхан Таана,хөмүүлийг тарималжуулан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх менежмент 2016 он Ч.Болдбаатар Тарималжуулж буй урал чихэр өвс-ийн эмийн түүхий эдэд ашиглах боломжийг судалсан дүн 2017.01.13, Оточ манрамба их сургууль
Дун ногооны биологи, аж ахуйн шинж чанарыг судалсан судалгааны дүн 2013 Ж.Амаржаргал,агро Төмс, Хүнсний ногооны хангамжинд урьдчилсан дүн шинжилгээ,хийсэн судалгааны дүн 2014 С. Марал-Од Уул уурхайн нөхөн сэргээлтэнд ЭМ-технологийг туршсан судалгааны дүн 2014 М.Маш-Үлэмж Зарим үндэс үртэн тарималуудын аж ахуйн биологийн шинж тэмдгийг судалсан дүн 2014 Ж.Номинзул/эчнээ/ Монгол орны нөхцөлд өвсөн гүргэм (Carthamus tinctorius) ургуулсан судалгааны дүн 2015 Д.Дашцэрмаа/эчнээ/ Хүрэн манжингийн сорт судалгаа 2016 Б. Пүрэвсүрэн Цагаан цээнийг ургуулсан дүн 2016 Ж.Ариунжаргал Голт борын ургуулах боломжийг судалсан дүн 2016 Б.Мөнгөнцэцэг Цагаан цээнэ ургуулсан судалгааны дүн 2016 Б.Ариунжаргал Жимс жимсгэний чанарын судалгаа 2016 Б. Урангоо Цагаан будааны чанарыг судалсан дүн 2016 Г.Ганцэцэг, Шар луувангийн сортуудын судалгааны дүн 2017 Л.Баянжаргал Үр тарианы хадгалалтын үеийн судалгаа 2017 О.Мөнх-Эрдэнэ
1.Тарималжуулж буй урал чихэр өвс-ийн эмийн түүхий эдийн шинж чанарыг судалсан дүн Агроэкологи №07(03),2016 Ч.Болдбаатар., .Батдэлгэр., А.Мөнхсүх 2.Тарималжуулж буй алтайн сонгино, далиу сонгины экотипүүдийг судалсан дүн Агроэкологи №07(03),2016 Ч. Жавхланбаяр., Б.Буянчимэг., Б.Батдэлгэр., Л.Батмөнх 3.Импортын зарим жимсний чанар аюулгүй байдлыг судалсан дүн Агроэкологи №07(03),2016 Г. Жавзандулам., Б.Батдэлгэр 4.Таана, хөмүүл тариалжуулах боломжийг судалсан дүн Агроэкологи №07(03),2016 Д. Мөнхсайхан., Б.Батдэлгэр 5.Монгол орны нөхцөлд тарималжуулж байгаа өндөр зоосонцэцэгийн биоморфологийн судалгаа Агроэкологи №07(03), 2016 Б.Дорждэрэм., Э.Түвшинсанаа., Б.Батдэлгэр
1.Feasibilty study result on introducing milk tistle/SILYBUMMARIANUM Mongalian journal of agricultural siences,2014 73-76 хуудас, 2.Wild and cultivation Astragal us Mongolic us Bunge comparative biomophology and structure’s study Mongolian Journal of Agricultural Sciences. V 1. 2015.12 3.Влияние биогумуса и климатечиских условий на содержание гумуса и продуктивности полевых культур в сухостепной зоне в Павлодарской области ХААШУхаан сэтгүүл №18(02),2016 М.Назымгуль, Л.Батмөнх Б.Батдэлгэр 4.На ландшафтной основе в агроформированиях Акмолинской области северного Казахстана ХААШУхаан сэтгүүл №18(02),2016 Ж. Бахытгүль Б.Батдэлгэр О. Нямсүрэн Д. Занабаатар 5.Сравнительные преимущества проиеводства пшеницы в республике Казахстан и Монголий ХААШУхаан сэтгүүл №18(02),2016 Абдрахманова Д.,Б.Батдэлгэр .,Б.Пүрэв
Применение биогумуса для восприозводсва плодородия почв и увеличение,продуктивности полевых культур в сухостепной зоне в Павлодарской области Республики Казахстан АЭС-ийн магистрант, докторантын ЭШХ,2016.04.20 М.Назымгуль, Л.Батмөнх
Алтай сонгины цуглуулгын биометрийн судалгааны дүн 0,01 Ч. Жавхланбаяр, Б.Буянчимэг Агроэколгийн сургуулийн “Агроэкологи”,2015
1.УААГТЧДокторын зэрэг хамгаалуулах зөвлөлийн гишүүн 2. Стандарт хэмжил зүйн төвийн "ХАА-н болон газар тариалангийн техникийн зөвлөлийн"гишүүн
Агроэкологийн сургуулийн эрдмийн зөвлөлийн гишүүн
УААБХБ-лалтын дадлагын ном 2017 7,5х.х Б.Батдэлгэр Үнэрт, навчит ногооны хураалтын дараахь боловсруулалт 2016 5х.х Б.Батдэлгэр
Төрөл бүрийн хүнсний ногоог хадгалах аргууд /Цуврал-1/ УБ 2013 он 1.8 х.х Төрөл бүрийн хүнсний ногоог хатааж, хөлдөөж хадгалах аргууд /Цуврал-2/ УБ 2014 он 1.6 х.х Төрөл бүрийн хүнсний ногоог хатааж, хөлдөөж хадгалах аргууд /Цуврал-3/ УБ 2014 он 1.8 х.х
УААБХБ-лалтын технологи PST425 Жимс ногоо боловсруулалт PVP463 Үр тариа хүнсний ногоо боловсруулах технологи TGF303 Жимс ногоо боловсруулалт PVP463
УААБХБ-лалтын технологи PST425 Жимс ногоо боловсруулалт PVP463 Үр тариа хүнсний ногоо боловсруулах технологи TGF303 Жимс ногоо боловсруулалт PVP463
УААБХБ-лалтын технологи PST425 Жимс ногоо боловсруулалт PVP463 Үр тариа хүнсний ногоо боловсруулах технологи TGF303 Жимс ногоо боловсруулалт PVP463
Ургамлын аж ахуйн бүтээгдэхүүний хадгалалт боловсруулалтын орчин үеийн арга
Таримал судлалын судалгааны арга
УААБХБ-лалтын технологи PST425 Үр тариа хүнсний ногоо боловсруулах технологи TGF303 Таримал тэжээл үйлдвэрлэл FCR403
ургамлын интродукци
УААБХБ-лалтын технологи PST425 Үр тариа хүнсний ногоо боловсруулах технологи TGF303
Хураалтын дараахь боловсруулалт
Таримал судлалын орчин үеийн арга Ургамлын интродукци
Боловсролын талаарх мэдээлэл энд байна.
Заадаг хичээлийн талаарх мэдээлэл энд байна.